Καθηγητές Εμπιστοσύνης 2013-14

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013 ? 2014


Στο Λύκειο Ευκαρπίας εφαρμόζεται ο θεσμός του «καθηγητή εμπιστοσύνης», δηλαδή κάποιου ή κάποιων καθηγητών με μοναδικό σκοπό την στήριξη μαθητών που το έχουν ανάγκη. Οι καθηγητές εμπιστοσύνης επιλέχθηκαν με ανώνυμη δήλωση προτίμησης από το σύνολο των μαθητών του σχολείου. Για το σχολικό έτος 2013 ? 2014 οι τέσσερεις πρώτοι καθηγητές σύμφωνα με τις ψήφους των μαθητών και κατά αλφαβητική σειρά είναι:

Ευγενία Ζουμή, Θεοδόσιος Καβακόπουλος, Ελένη Μαζαρακίδου και Σταύρος Μωραΐτης

Οι καθηγητές εμπιστοσύνης είναι εδώ για τον κάθε μαθητή που έχει ένα πρόβλημα και θέλει να το αναφέρει κάπου με την ελπίδα ότι θα βρει βοήθεια, ώστε να το επιλύσει, αλλά και απλά και μόνο αν θέλει, να το συζητήσει και να ακούσει μία άλλη άποψη.


Οι καθηγητές εμπιστοσύνης δεν είναι εδώ, για να κρίνουν κάποιον ή για να αποδώσουν δικαιοσύνη. Μπορούν ίσως να λειτουργήσουν ως ενδιάμεσοι σε μία διαφωνία, ώστε να βοηθήσουν να λυθεί, αλλά δεν είναι δικαστές, για να δικάσουν.


Κάθε μαθητής που το επιθυμεί μπορεί να ζητήσει να μιλήσει με κάποιον από τους παραπάνω καθηγητές (αλλά και με τους υπόλοιπους) ιδιαιτέρως και ό,τι συζητηθεί θα μείνει μεταξύ τους. Οι καθηγητές εμπιστοσύνης υπόσχονται ότι θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, ώστε να βοηθήσουν και να στηρίξουν τον μαθητή που θα ζητήσει τη βοήθειά τους.


Στοιχεία Επικοινωνίας

Γενικό Λύκειο Ευκαρπίας
Παλαιών Πατρών Γερμανού 1
56429 Ευκαρπία
 
Διευθυντής: Πασχάλης Σέντερης
Τηλ: 2310 685 630 Φαξ: 2310 685 350
email: mail (at) lyk-efkarp.thess.sch.gr

2011 1011 aspnet schools 400 1