1ο Συμπόσιο ASPNet

 

Την επόμενη σχολική χρονιά 2014 ? 2015 πρόκειται να λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Συμπόσιο UNESCO δηλαδή το Συμπόσιο των σχολείων των Συνεργαζόμενων με την UNESCO (δίκτυο ASPNet). Το πρώτο Συμπόσιο της Βόρειας Ελλάδος ανέλαβαν εθελοντικά να το διοργανώσουν τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη.


Αντίστοιχο Συμπόσιο με μεγάλη επιτυχία διοργανώνεται εδώ και αρκετά χρόνια στην Αθήνα. Το πρόσφατο ΙΔ' Συμπόσιο της Αθήνας (σχολικής χρονιάς 2013 ? 2014) φιλοξενήθηκε και διοργανώθηκε από τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα ? Γείτονα με θέμα «Ελληνικά Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Το ΙΔ' Συμπόσιο προσκλήθηκαν και το παρακολούθησαν ως παρατηρητές δύο καθηγητές ? αντιπρόσωποι των Εκπαιδευτήριων Φρυγανιώτη.


Την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, έγινε συνάντηση των σχολείων των Συνεργαζόμενων με την UNESCO της Βόρειας Ελλάδας με θέμα τον καθορισμό του θέματος και του χρόνου του πρώτου Συμποσίου Βόρειας Ελλάδος.


Αφού έγινε παρουσίαση της διαδικασίας μέσα από την εμπειρία τους από το Συμπόσιο της Αθήνας από τους καθηγητές των Εκπαιδευτήριων Φρυγανιώτη, έγινε συζήτηση ανάμεσα στου συμμετέχοντες αντιπροσώπους των σχολείων του δικτύου ASPNet και αποφασίστηκε σε αδρές γραμμές η δομή του πρώτου Συμποσίου Βόρειας Ελλάδας. Επίσης τέθηκε σε ψηφοφορία το θέμα της διοργάνωσης.

Τα θέματα που προτάθηκαν ήταν 1) η μεσογειακή διατροφή, 2) τα μνημεία UNESCO της Βόρειας Ελλάδας και 3) ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος. Τους περισσότερους ψήφους έλαβε το δεύτερο θέμα. Επίσης, ως προσφορότερος χρόνος θεωρήθηκε για την υλοποίηση του Συμποσίου το διήμερο Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Μαρτίου 2015.


Τα υποθέματα αναμένεται να καθοριστούν στην επόμενη συνάντηση των σχολείων του δικτύου ASPNet που συμφωνήθηκε να γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014 αμέσως μετά την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Εκεί αναμένεται να καθοριστούν και όλες οι υπόλοιπες λεπτομέρειες της διοργάνωσης.


Στοιχεία Επικοινωνίας

Γενικό Λύκειο Ευκαρπίας
Παλαιών Πατρών Γερμανού 1
56429 Ευκαρπία
 
Διευθυντής: Πασχάλης Σέντερης
Τηλ: 2310 685 630 Φαξ: 2310 685 350
email: mail (at) lyk-efkarp.thess.sch.gr

2011 1011 aspnet schools 400 1